понедељак, 16. април 2018.

Staro sajmište - pregledali smo fotografije i šta smo na njima videli



Dana 17. marta smo fotografisali Staro sajmište. Tokom nekoliko sesija Radionice smo podrobno pregledali šta smo videli i tema se definisala u nekoliko polja, delimično očekivano, ali neobično uzbudljivo. Gledanjem i naknadnim razumevanjem viđenih fotografija se došlo do stava da je jedna od glavnih tema bilo vreme. Protok vremena, zaustavljanje vremena, načini vizuelizacije tog vremenskog limba u kojem Sajmište (po)stoji. Sami su se nametnuli motivi propadanja artificijelnog, arhitekture, i veza tog propadanja sa obnavljajućim, sa prirodom. Neka vrsta pokušaja bekstva od prošlosti tražeći optimizam u datom, prirodi.

Motiv koji je takođe variran u vremenu su saloni automobila koji su raspoređeni na obodu lokacije, kao i automobilski servis u okviru Sajma. Neizbežna je veza sa fotografijom otvaranja Sajma automobila iz 1937. godine i automobilom kao najavom, simbolom svetle budućnosti.



Na veoma uzbudljiv način smo otkrili da fotografije nastale sada i ovde poseduju mnoštvo poveznica na različitim vremenskim distancama ka prošlosti i da prostor Starog sajmišta poseduje sva ta vremena jednovremeno.

Takođe fotografije pokazuju da život koji se trenutno odvija na Starom sajmištu ima tendenciju da bude neprimetan, da ne uznemiri dugotrajnu privremenost.

sandra miletić


aleksandar cvetković

aleksandra solujić

aleksandar jelesijević

dragana vujović mihić

marija velinov

matija bijelić

neda radoičić

rada sikimić

tina đurić


Нема коментара:

Постави коментар